Maminčina znojemská omáčka s rýží

Tomáš
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 50 minut
Možno konzumovat i s knedlíkem či těstovinami.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3709 KJ
tuky
67 g
bílkovina
56 g
mononenasycené mastné kyseliny
27 g
sacharidy
13 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
cukry
6 g
vláknina
1 g
draslík
892 mg
sodík
563 mg
cholesterol
304 mg
fosfor
174 mg
vápník
148 mg
hořčík
109 mg
železo
8 mg
zinek
7 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 200 g párků
  • 4 vejce
  • 370 g sterilovaných okurek
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 2 cibule
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 kostka Masoxu

Postup:

  1. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájené párky.
  2. Maso nakrájíme na kostičky a přidáme jej na zesklovatělou cibuli.
  3. Podlijeme trochou vody. Necháme chvíli dusit, poté přidáme hořčici.
  4. Osolíme a opepříme. Zalijeme dvěma litry horké vody. Přidáme Masox a dusíme, dokud maso nezměkne.
  5. Když je maso měkké, přidáme na kostky nakrájené okurky. Dusíme cca 15 minut.
  6. Vejce vložíme do kastrůlku s vodou a přivedeme k varu. Vaříme 10-12 minut. Následně vejce oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme je do omáčky (kdo nechce, nemusí je krájet, můžeme je vložit do omáčky celá).
  7. Zahustíme dle potřeby. Necháme ještě 10 minut zvolna dusit a podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.