Vepřové maso dvou druhů se zelím a bramborovým knedlíkem

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 40 minut
Vaření: 180 minut
Česká klasika - knedlo - vepřo - zelo.
1

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4998 KJ
sacharidy
114 g
tuky
56 g
bílkovina
56 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
vláknina
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
3 g
draslík
2,06 g
lepek
1 g
sůl
1 g
sodík
839 mg
fosfor
454 mg
vápník
238 mg
hořčík
161 mg
cholesterol
131 mg
železo
9 mg
zinek
7 mg
měď
2 mg
mangan
2 mg

Ingredience

    MASO:

  • 500 g vepřové krkovice
  • 500 g vepřové pečeně
  • 3 lžičky kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 6 stroužků česneku
  • 3 cibule
  • 150 g vepřového sádla
  • špetka kari
  • ZELÍ:

  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 1 kg kysaného zelí
  • 2 cibule
  • trocha cukru
  • sůl
  • trocha octa
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • KNEDLÍKY:

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g hrubé krupice
  • sůl

Nástroje

    palička na maso

MASO:

  1. Maso očistíme.
  2. Nakrájíme na plátky.
  3. Jemně naklepeme.
  4. Osolíme.
  5. Jemně posypeme kmínem.
  6. Česnek rozetřeme a naneseme na maso z obou stran.
  7. Najemno nakrájenou cibuli vložíme do pekáče nebo hrnce.
  8. Přidáme sádlo.
  9. Poklademe krkovici.
  10. V druhém pekáči nebo hrnci postup opakujeme, tentokrát s vepřovou pečení.
  11. Pečeni posypeme trochou kari koření.
  12. Podlijeme hrnkem vody.
  13. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150° doměkka, přibližně 2 hodiny.
  14. Po upečení maso necháme cca 10 minut odpočinout

ZELÍ:

Balíček se zelím otevřeme a vylijeme nálev do prázdné nádoby.
Na rozpáleném sádle osmahneme cibuli a kmín.
Přidáme zelí.
Podle chuti přidáme cukr.
Zalijeme nálevem.
Přidáme trochu octa.
Osolíme.
Vaříme přibližně 15 - 20 minut.

KNEDLÍKY:

Brambory očistíme.
Uvaříme doměkka.
Brambory nastrouháme.
Do misky vyklepneme jedno celé vejce.
U druhého vajíčka oddělíme žloutek a přidáme jej do misky.
Osolíme.
Přidáme krupici a mouku.
Vypracujeme těsto.
Na válu jej zpracujeme na dva malé válečky.
Vložíme do vroucí osolené vody.
Vaříme přibližně 20 minut.
Průběžně je obracíme, aby se nepřipálily.
Po uvaření nakrájíme na plátky.
Servírujeme s masem a zelím.
Ideální podávat s vychlazeným 12° pivem.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.