Kuřecí závitek s kořenovou zeleninou

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Lehký, chutný způsob přípravy pečeného kuřete trochu jinak

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1658 KJ
bílkovina
46 g
tuky
19 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
sacharidy
2 g
cukry
1 g
draslík
314 mg
vápník
96 mg
fosfor
88 mg
cholesterol
30 mg
hořčík
19 mg
sodík
14 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 mrkve
  • 4 zelené cibulky
  • 2 řapíky celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • olivový olej

Postup:

  1. Kuřecí stehna vykostíme a z kostí připravíme třeba vývar.
  2. Polovinu jedné mrkve rozkrájíme na delší klínky. Celer rozkrojíme podélně, stejně dlouhý jak mrkev, a totéž uděláme se zelenou cibulkou.
  3. Kuřecí maso položíme kůží dolů, osolíme, opepříme z obou stran a položíme na maso zeleninu, aby na každém byl kousek mrkve, celeru a cibulky.
  4. Zamotáme. Zpevníme tak, že můžeme spíchnout párátkem, omotat nití, nebo - a to jsem zvolil já - každý kousek zamotat do máslem namazaného alobalu.
  5. Dáme péct do trouby na 180 °C na dvacet minut.
  6. Mezitím si zbylou mrkev rozpůlíme a překrájíme na plátky.
  7. Zbytek cibulky a česnek nasekáme nadrobno.
  8. Na zbytku másla s pár kapkami olivového oleje opečeme mrkev do zlatova, přihodíme cibulku s česnekem, opět chviličku opékáme.
  9. Zalijeme trochou horkého vývaru a necháme chviličku povařit - jen chvilku aby mrkev zůstala uvařená na skus.
  10. Osolíme, opepříme.
  11. Maso po dvaceti minutách vybalíme z alobalu, zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C a dopečeme do zlatova 5 - 10 minut.
  12. Servírujem s bramborami nebo rýží, doplněné o zeleninu v máslovém vývaru.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.