Pohankový chléb

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3243 KJ
sacharidy
86 g
tuky
29 g
vláknina
26 g
bílkovina
25 g
polynenasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
fosfor
2,966 g
draslík
2,792 g
hořčík
1,508 g
sůl
1 g
cukry
1 g
vápník
642 mg
železo
53 mg
sodík
39 mg
zinek
9 mg
měď
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 100 g pohanky (loupané)
  • 1 cibule (menší)
  • 2 lžíce psyllia
  • trocha petržele
  • trocha dýňových semínek
  • 60 g lněného semínka
  • lžíce sušeného droždí
  • 80 g slunečnicových semínek
  • 3 sušená rajčata
  • Sůl
  • Pepř

Nástroje

    Sušička

Postup:

  1. Pohanku a všechna semínka si namočíme již večer den dopředu (lépe každé zvlášť).
  2. Teď můžem začít - všechna semínka si smícháme a rozmixujeme, tak že se nám vytvoří jakési těsto.
  3. Dále si na jemno nakrájíme rajčata a cibulku a přidáme do směsi semínek a promícháme.
  4. Přidáme psyllium, sůl,pepř a droždí.
  5. Směs natřeme na pláty sušičky a sušíme při teplotě 45 °C. Myslím, že můžete pomalu sušit i v troubě (ale nemám vyzkoušeno). Obě strany cca 2 hodiny. Je to více čekání, ale stojí to za to. Je to zdravé nepřidáváme žádnou mouku ani vejce. Dobrou chuť

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.