Pikantní kančí plátky s brusinkami, bramborové pusinky

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 30 minut
Vaření: 160 minut
Místo kančího masa lze použít i srnčí nebo dančí.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2224 KJ
bílkovina
39 g
sacharidy
31 g
tuky
24 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
draslík
693 mg
fosfor
227 mg
cholesterol
83 mg
vápník
81 mg
sodík
67 mg
hořčík
47 mg
zinek
6 mg
železo
2 mg

Ingredience

    MASO:

  • 700 g kančí kýty
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru ( menší )
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce rybízové marmelády
  • 2 lžíce brusinkového kompotu
  • lžíce koření na divočinu
  • 2 pomeranče
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 lžička muškátu
  • 2 dcl červeného vína
  • sůl
  • jíška
  • 1 l vody
  • BRAMBOROVÉ PUSINKY:

  • 500 g brambor
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 40 g parmezánu
  • 40 g másla
  • lžička hladký mouky (na vysypání)

Nástroje

    Potravinářská fólie
    Tyčový mixér
    Zdobítko - sáček na zdobení

Postup:

  1. MASO:
  2. Kýtu očistíme.
  3. Posypeme kořením na divočinu.
  4. Zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do lednice.
  5. V lednici necháme do dalšího dne uležet.
  6. Mrkev, celer a petržel očistíme.
  7. Nakrájíme na nudličky.
  8. Cibuli očistíme a nakrájíme nahrubo.
  9. Oloupeme pomeranče a nakrájíme na větší kostky.
  10. Do pekáče vložíme sádlo a necháme jej rozpustit v předehřáté troubě na 200°.
  11. Přidáme cibuli, mrkev, celer a petržel.
  12. Zeleninu orestujeme.
  13. Přidáme maso nakrájené na plátky.
  14. Opečeme z obou stran.
  15. Přidáme pomeranče.
  16. Podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby.
  17. Teplotu snížíme na 180°.
  18. Pečeme pod poklicí cca 2 hodiny doměkka.
  19. Maso vyjmeme, vložíme na talíř a zakryjeme poklicí.
  20. Vše, co je v pekáči přelijeme do hrnce a rozmixujeme.
  21. Přivedeme k varu.
  22. Přidáme muškát, marmeládu, brusinky a zahustíme jíškou.
  23. Provaříme.
  24. Přilijeme víno.
  25. Přidáme trochu šťávy z pomeranče.
  26. Zvolna povaříme.
  27. BRAMBOROVÉ PUSINKY:
  28. Brambory očistíme.
  29. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a přivedeme k varu.
  30. V misce utřeme máslo.
  31. Přidáme vejce, žloutek.
  32. Brambory prolisujeme a přidáme ke směsi.
  33. Přidáme sůl a parmezán.
  34. Vše důkladně promícháme.
  35. Plech potřeme máslem a posypeme moukou.
  36. Sáček naplníme bramborou směsí.
  37. Jemně vymačkáváme směs do tvaru pusinek.
  38. Pusinky potřeme žloutkem.
  39. Pečeme dorůžova na 160°.
  40. Když je jídlo na talíři, vložíme na maso lžíci brusinek.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.