Hovězí dušené na skořici
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2523 KJ
- tuky
- 37 g
- bílkovina
- 34 g
- sacharidy
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 292 mg
- hořčík
- 65 mg
- fosfor
- 55 mg
- vápník
- 51 mg
- cholesterol
- 24 mg
- mangan
- 12 mg
- železo
- 8 mg
- sodík
- 7 mg
Ingredience
- 600 g hovězího masa
- 300 g sušených rajčat naložených v oleji
- 800 ml hovězího vývaru
- 200 ml červeného vína
- 2 cibule
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- 1 ks kůry skořice
- 40 g máslo
Postup:
- Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, cca 3 na porci, osolíme a opepříme. Dáme do misky, zalijeme červeným vínem a necháme dvě hodiny uležet.
- Cibuli nakrájíme na kostičky. Z rajčat vycedíme olej a odložíme si ho stranou.
- Polovinu rajčat nasekáme na drobno, zbytek necháme vcelku.
- V kastrolu rozpálíme na středním ohni olej z rajčat, nasypeme cibuli a opečeme do zlatova.
- Maso vybereme z vína, zlehka osušíme ubrouskem a přidáme k cibuli. Opečeme do hněda. Přidáme skořici, lžící protlaku a ještě chvilku opékáme. Vložíme nasekaná i přepůlená rajčata a podlijeme vínem, ve kterém se maso marinovalo.
- Dále přilejeme část horkého hovězího vývaru (pokud nemáme hovězí, alespoň zeleninový) - jen aby byla hladina vývaru o něco málo výš než maso.
- Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme pod pokličkou, za občasného míchání a podlévání vývarem, zvolna vařit do měkka. Což může trvat hodinu a půl až dvě hodiny. Záleží na mase. Až je maso měkké, zamícháme do omáčky studené máslo na zjemnění a současně zahuštění.
- Dochutíme solí, pepřem, popřípadě můžeme přidat malou lžičku cukru.
- Podáváme se zelenou petrželkou a dobrými těstovinami. Já použil domácí tagliatelle.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Bramborový gratin
Kuřecí supreme
Trhané vepřové maso s fazolemi
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.