Pštrosí vejce s hranolkama

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Pštrosí vejce Ne tak docela, ale vejce obalené mletým masem, a jako přílohu si dáme s hranolky.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2856 KJ
tuky
49 g
sacharidy
35 g
bílkovina
22 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
549 mg
fosfor
390 mg
cholesterol
326 mg
vápník
139 mg
hořčík
84 mg
sodík
74 mg
železo
23 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • 7 vajec
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránka
  • 1 cibule
  • Trochu strouhanky
  • Trochu oleje( na smažení)
  • 200 g hranolků
  • 100 g zeleniny

Nástroje

    Fritovací hrnec

Postup:

  1. Příprava mletého masa - nejlépe doma pomletého
  2. Do mletého masa přidáme pepř, rozetřený česnek se solí, majoránku, 3 vejce, nadrobno nakrájenou cibulku a na zahuštění strouhanku
  3. Maso propracujeme a necháme půl hodiny odležet
  4. Mezitím uvaříme 4 vajíčka natvrdo
  5. Vajíčka obalíme mletým masem a strouhankou
  6. Smažime ponořené v oleji
  7. Příloha : hranolky v troubě posypane gril. kořením
  8. Ozdobíme zeleninkou a můžeme podávat, obalená vejce ideálně podélně rozkrojíme pro nazdobení.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.