Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 624 KJ
- tuky
- 11 g
- bílkovina
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- sacharidy
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 205 mg
- sodík
- 142 mg
- fosfor
- 41 mg
- draslík
- 36 mg
- cholesterol
- 16 mg
- hořčík
- 14 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 8 větších žampionů
- 1 červená paprika
- 1/2 cukety
- 2 hrsti čerstvých kopřiv
- 100 g anglické slaniny (variantně)
- 100g mozzarely
- lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup:
- Žampiony omyjeme a menším nožíkem jim vyřízneme nožičku a vydlabeme tmavé části (tyto zbytky nevyhazujeme, můžeme je použít třeba do zeleninové polévky, nebo pod míchaná vajíčka).
- Cuketu a papriku omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky - čím menší tím lepší, žampiony se pak budou lépe plnit.
- Omyté lístky mladých kopřiv nasekáme najemno a promícháme s paprikou a cuketou.
- Pokud netrváte na vegetariánské variantě, přimíchejte do zeleniny najemno nakrájemnou anglickou slaninu.
- Náplň osolte a opepřete.
- Kloboučky žampionů prstem zlehka vymažte olivovým olejem.
- Plňte je připravenou směsí, jemně ji vmačkejte co nejvíce dovnitř.
- Takto připravené žampiony můžete jednotlivě přikrýt plátkem mozzarely.
- Vložte na pečícím papírem vyložený menší plech a pečte v troubě na 170°C přibližně 15 minut. Žampiony půstí šťávu, změknou a na povrchu budou opečené.
- Podávejte jako hlavní jídlo například se šťouchaným bramborem, nebo jako teplý i studený předkrm.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Bramborové knedlíky se škvarkama
Vepřové plíčky na smetaně
Ovesné svačinové placičky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.