Plněné (nejen) vegetariánské žampiony

Petrusia
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Velmi rychlý a lehký oběď nebo stylový předkrm - plněné jarní žampiony.
Žampiony vydlabejte a náplň nakrájejte nadrobno.
Náplň je velmi variantní - tato s mladou kopřivou
Směs vmačkejte do hlaviček žampionů
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
624 KJ
tuky
11 g
bílkovina
6 g
vláknina
3 g
sacharidy
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
205 mg
sodík
142 mg
fosfor
41 mg
draslík
36 mg
cholesterol
16 mg
hořčík
14 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 8 větších žampionů
  • 1 červená paprika
  • 1/2 cukety
  • 2 hrsti čerstvých kopřiv
  • 100 g anglické slaniny (variantně)
  • 100g mozzarely
  • lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Žampiony omyjeme a menším nožíkem jim vyřízneme nožičku a vydlabeme tmavé části (tyto zbytky nevyhazujeme, můžeme je použít třeba do zeleninové polévky, nebo pod míchaná vajíčka).
  2. Cuketu a papriku omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky - čím menší tím lepší, žampiony se pak budou lépe plnit.
  3. Omyté lístky mladých kopřiv nasekáme najemno a promícháme s paprikou a cuketou.
  4. Pokud netrváte na vegetariánské variantě, přimíchejte do zeleniny najemno nakrájemnou anglickou slaninu.
  5. Náplň osolte a opepřete.
  6. Kloboučky žampionů prstem zlehka vymažte olivovým olejem.
  7. Plňte je připravenou směsí, jemně ji vmačkejte co nejvíce dovnitř.
  8. Takto připravené žampiony můžete jednotlivě přikrýt plátkem mozzarely.
  9. Vložte na pečícím papírem vyložený menší plech a pečte v troubě na 170°C přibližně 15 minut. Žampiony půstí šťávu, změknou a na povrchu budou opečené.
  10. Podávejte jako hlavní jídlo například se šťouchaným bramborem, nebo jako teplý i studený předkrm.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.