Zelňačka podle babičky

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 45 minut
S pečivem klidně i jako hlavní jídlo

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4203 KJ
tuky
81 g
bílkovina
42 g
sacharidy
24 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
sůl
3 g
sodík
1,033 g
cukry
1 g
draslík
490 mg
fosfor
187 mg
cholesterol
182 mg
vápník
123 mg
hořčík
60 mg
zinek
8 mg
železo
3 mg
měď
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g kysaného zelí
  • 5 brambor
  • 250 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 150 g klobásy (pikantní)
  • špetka barevného pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 1,5 l vepřového vývaru
  • 150 g sádla
  • 1 sáček červené mleté sladké papriky
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit zvlášť. Nesolíme.
  2. Do velkého hrnce dáme rozpustit sádlo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli.
  3. Po 5 minutách přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky. Orestujeme.
  4. Přidáme na kostičky nakrájenou klobásu. Opečeme. Zaprášíme paprikou a lehce orestujeme.
  5. Přidáme překrájené zelí. Zalijeme vývarem a přidáme koření.
  6. Vaříme cca 40 minut.
  7. Když je zelí měkké, přidáme vařené brambory. Necháme cca 5 minut projít varem.

Podáváme s pečivem. Polévka je nejlepší druhý popřípadě až třetí den, kdy se chutě krásně propojí.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.