Salát s jogurtovou zálivkou a tuňákem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 35 minut
Vaření: 10 minut
Salát z rukoly ochucený zálivkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1403 KJ
tuky
25 g
bílkovina
16 g
sacharidy
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
cukry
6 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
211 mg
cholesterol
171 mg
fosfor
146 mg
vápník
112 mg
sodík
56 mg
hořčík
20 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 g Rukoly
  • 2 vajíčka
  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 100 g ředkviček
  • Zálivka

  • 100 g jogurtu neochuceného (bílý)
  • 2 lžíce oleje olivového
  • 1/2 lžíce šťávy z citrónu
  • 1/2 lžičky koření do salátu (Avokádo)

Postup:

  1. Dáme vařit vajíčka na tvrdo - cca 8 minut.
  2. Salát propereme studenou vodou a necháme okapat (nebo odstředíme).
  3. Ředkvičky omejeme a nakrájíme na slabá kolečka.

  4. Zálivka

    1. Jogurt smícháme s olejem, přidáme šťávu z citronu, koření a vše důkladně promícháme. Zálivku doporučuji udělat minimálně 30 minut předem, aby se nám ingredience pěkně propojily.
    2. Než zálivku nalejeme na salát, tak ji ochutnáme a popřípadě dochutíme.
  5. Na talíř dáme salát promíchaný s ředkvičkami, přidáme tuňáka, vajíčko a vše polejeme zálivkou.
  6. Přikusujeme čerstvé pečivo . Dobrou chuť ....

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.