Losos nakládaný v červené řepě

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Celkově: 1440 minut
Krásně zbarvený marinovaný losos

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1221 KJ
sůl
97 g
sacharidy
38 g
cukry
35 g
bílkovina
26 g
tuky
3 g
vláknina
1 g
draslík
163 mg
cholesterol
60 mg
sodík
59 mg
vápník
59 mg
fosfor
41 mg
hořčík
26 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 800 g filetu z lososa s kůží
  • 200 g třtinového cukru
  • 600 g mořské soli hrubé
  • pepř
  • citron
  • 2 červené řepy
  • čerstvý kopr

Postup:

  1. Kopr nasekáme na jemno, smícháme se solí a cukrem.
  2. Červenou řepu oloupeme, na hrubo nastrouháme a rozmícháme do směsi soli a cukru. Rovněž do směsi nastrouháme kůru z citronu a přidáme i šťávu.
  3. Na plech položíme filet z lososa, kůží dolů. Směs na rybu rovnoměrně naneseme v silnější vrstvě a přikryjeme potravinářskou folií.
  4. Zatížíme například sáčkem s rýží nebo fazolemi a dáme do ledničky minimálně na 24 hodin.
  5. Po vytáhnutí z lednice odstraníme z ryby marinádu - klidně ji opláchneme pod tekoucí vodou. Osušíme ubrouskeme a můžeme servírovat.
  6. Lososa krájíme na tenké plátky a podáváme se zakysanou smetanou s koprem a bílou bagetkou, ideálně opečenou.
  7. Je to pokrm perfektní buď jako předkrm nebo jako chuťovka pro návštěvu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.