Losos nakládaný v červené řepě

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Celkově: 1440 minut
Krásně zbarvený marinovaný losos

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1221 KJ
sůl
97 g
sacharidy
38 g
cukry
35 g
bílkovina
26 g
tuky
3 g
vláknina
1 g
draslík
163 mg
cholesterol
60 mg
sodík
59 mg
vápník
59 mg
fosfor
41 mg
hořčík
26 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 800 g filetu z lososa s kůží
  • 200 g třtinového cukru
  • 600 g mořské soli hrubé
  • pepř
  • citron
  • 2 červené řepy
  • čerstvý kopr

Postup:

  1. Kopr nasekáme na jemno, smícháme se solí a cukrem.
  2. Červenou řepu oloupeme, na hrubo nastrouháme a rozmícháme do směsi soli a cukru. Rovněž do směsi nastrouháme kůru z citronu a přidáme i šťávu.
  3. Na plech položíme filet z lososa, kůží dolů. Směs na rybu rovnoměrně naneseme v silnější vrstvě a přikryjeme potravinářskou folií.
  4. Zatížíme například sáčkem s rýží nebo fazolemi a dáme do ledničky minimálně na 24 hodin.
  5. Po vytáhnutí z lednice odstraníme z ryby marinádu - klidně ji opláchneme pod tekoucí vodou. Osušíme ubrouskeme a můžeme servírovat.
  6. Lososa krájíme na tenké plátky a podáváme se zakysanou smetanou s koprem a bílou bagetkou, ideálně opečenou.
  7. Je to pokrm perfektní buď jako předkrm nebo jako chuťovka pro návštěvu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.