Roštěná na houbách

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 80 minut
Roštěná na houbách - dušený plátek hovězího s houbami

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1920 KJ
bílkovina
33 g
tuky
27 g
sacharidy
23 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
vápník
207 mg
fosfor
94 mg
hořčík
90 mg
draslík
23 mg
cholesterol
12 mg
železo
7 mg
zinek
5 mg
sodík
3 mg
mangan
3 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 600 g hovězí zadní (vrchní šál)
  • 1 hrst hřibů (nebo sušených)
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 800 ml hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • 2 bobkové listy

Postup:

  1. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Na polovině sádla v kastrolu opečeme maso do červena a odděláme stranou.
  3. Přidáme zbytek sádla, cibuli nakrájenou na proužky a opečeme ji do zlatova.
  4. Houby nakrájíme na plátky, přihodíme je do kastrolu společně s kořením a chvíli společně opékáme.
  5. Zalijeme 2/3 vývaru, přivedeme k varu a vrátíme zpět maso.
  6. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka.
  7. Měkké maso vyjmeme a přiklopíme talířkem.
  8. Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou necháme chvilku restovat, aby lehce zhnědla.
  9. Jíšku rozšleháme ve studeném vývaru a vlijeme ji do šťávy. Přivedeme k varu a necháme 10 minut provařit.
  10. Dochutíme solí a pepřem.
  11. Vrátíme zpět maso na prohřátí a můžeme podávat.
  12. Já jsem servíroval s dušenou rýží, ale docela dobře s k tomuto jídlu hodí i různě upravené brambory nebo i knedlík.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.