Smažený kapr , bramborový salát

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 60 minut
Vaření: 45 minut
Vánoční klasika nejen na vánoce

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
7250 KJ
sacharidy
151 g
tuky
96 g
bílkovina
88 g
polynenasycené mastné kyseliny
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
7 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
draslík
3,296 g
sůl
2 g
cukry
2 g
fosfor
1,476 g
lepek
1 g
sodík
461 mg
cholesterol
273 mg
vápník
244 mg
hořčík
238 mg
železo
9 mg
zinek
7 mg
měď
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 1,5 kg kapra
  • 1 kg brambor
  • 200 g kyselé okurky
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • 150 ml oleje
  • 50 ml piva
  • 200 ml majonézy
  • 1 cibule
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 5 vajíček
  • 250 g strouhanky
  • 250 g hladké mouky

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme kapra, očistíme, umyjeme a naporcujeme. Já mám osobně nejraději naporcovat kapra na tak zvané podkůvky. Síla podkůvek cca 1,5 cm.
  2. Česnek si rozetřeme ze solí a touto pastou potřeme z obou stran podkůvky. Samozřejmě, kdo nemůže česnek, tak kapra jen osolíme.
  3. Dáme do uzavíratelné mísy a necháme nejlépe 12 hodin naložené. Kdo nechce čekat tak dlouho, necháme minimálně 2 hodiny - ale kdo si počká, ten si smlsne.

  4. Obalení kapra v klasickém trojobalu

    1. Do vajíček přilejeme pivo, osolíme a rozšleháme.
    2. Kapra obalíme v mouce, dáme do vajíčka a nakonec do strouhanky.
  5. Kapra smažíme pomalu, do zlatova.

  6. Bramborový salát

    1. Uvaříme brambory ve slupce, ke konci vaření můžeme přidat vajíčka.
    2. Necháme vychladnout, brambory i vajíčka oloupeme a nakrájíme.
    3. Přidáme nakrájené okurky, cibuli, hořčici, majonézu, osolíme, opepříme, můžeme přilít trochu láku z okurek a vše důkladně promícháme.
  7. Tuto českou klasiku nemusíme vařit jen na Vánoce. Přeji dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.