Smažený kapr , bramborový salát
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 7250 KJ
- sacharidy
- 151 g
- tuky
- 96 g
- bílkovina
- 88 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- draslík
- 3,296 g
- sůl
- 2 g
- cukry
- 2 g
- fosfor
- 1,476 g
- lepek
- 1 g
- sodík
- 461 mg
- cholesterol
- 273 mg
- vápník
- 244 mg
- hořčík
- 238 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 7 mg
- měď
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 1,5 kg kapra
- 1 kg brambor
- 200 g kyselé okurky
- 5 stroužků česneku
- sůl
- 150 ml oleje
- 50 ml piva
- 200 ml majonézy
- 1 cibule
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 5 vajíček
- 250 g strouhanky
- 250 g hladké mouky
Postup:
- Nejdříve si připravíme kapra, očistíme, umyjeme a naporcujeme. Já mám osobně nejraději naporcovat kapra na tak zvané podkůvky. Síla podkůvek cca 1,5 cm.
- Česnek si rozetřeme ze solí a touto pastou potřeme z obou stran podkůvky. Samozřejmě, kdo nemůže česnek, tak kapra jen osolíme.
-
Dáme do uzavíratelné mísy a necháme nejlépe 12 hodin naložené. Kdo nechce čekat tak dlouho, necháme minimálně 2 hodiny - ale kdo si počká, ten si smlsne.
-
Obalení kapra v klasickém trojobalu
- Do vajíček přilejeme pivo, osolíme a rozšleháme.
- Kapra obalíme v mouce, dáme do vajíčka a nakonec do strouhanky.
-
Kapra smažíme pomalu, do zlatova.
-
Bramborový salát
- Uvaříme brambory ve slupce, ke konci vaření můžeme přidat vajíčka.
- Necháme vychladnout, brambory i vajíčka oloupeme a nakrájíme.
- Přidáme nakrájené okurky, cibuli, hořčici, majonézu, osolíme, opepříme, můžeme přilít trochu láku z okurek a vše důkladně promícháme.
- Tuto českou klasiku nemusíme vařit jen na Vánoce. Přeji dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zapečené těstoviny trochu jinak
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Krémová papriková polévka s kukuřicí
Svíčková na smetaně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.