Zapečené těstoviny trochu jinak

Petrusia
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Celkově: 30 minut
Vyměňte mraženou zeleninu za chuťově výrazné suroviny, které pozvednou studentské jídlo o úroveň výš. Jednoduché a lahodné.
Zapečené těstoviny trochu jinak
Po 10 minutách zapékání přelejte vaječnou směsí
Místo mražené zeleniny chuťově výrazné suroviny

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2571 KJ
sacharidy
51 g
tuky
36 g
bílkovina
17 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
sodík
429 mg
fosfor
232 mg
cholesterol
171 mg
draslík
144 mg
vápník
144 mg
hořčík
41 mg
zinek
4 mg
železo
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 300 g těstovin (penne, fusilli, farfalle atp.)
  • 200 g uzeného masa (bůček nebo koleno)
  • 2 polévkové lžíce černých oliv (bez pecek)
  • 5 sušených rajčat
  • malá cuketa
  • 5 vajec
  • 1 dcl smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • koření (do vaječné směsi dle chuti - zde bazalka, červená paprika, pepř, grilovací koření na zeleninu)
  1. Do dostatečného množství vody vložte uzené maso. Přidejte lžíci soli, bobkový list a nové koření. Maso vařte cca. 45 minut (záleží na typu uzeného) do úplného změknutí.
  2. Maso vyndejte a nechejte vychladnout alespoň do pokojové teploty, abyste je mohli nakrájet na drobné kousky. Nevyhýbejte se využítí i tučnějších kousků - při zapékání se vypečou a těstoviny nebudou suché.
  3. Uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Těstoviny odstavte a prolejte proudem studené vody, aby se neslepily.
  4. Nadrobno nakrájejte černé olivy, sušená rajčata a cuketu.
  5. Ve velké míse promíchejte těstoviny, maso a nakrájenou zeleninu. Směs vsypte do zapékací mísy, přikryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°.
  6. V míse rozšlehejte vajíčka s kořením a smetanou. Po 10 minutách zapékání těstoviny vyndejte a důkladně přelijte vaječnou směsí.
  7. Pečte dalších cca 20 minut do zlatova. Kontrolujte, zda-li je vajíčko dostatečně tuhé. Servírovat můžete klasicky s kyselou okurkou. Báječně chutnají i postudenu.

Tento recept je krásně jednoduchý a lze ho připravit i jako bezmasý. Díky sušeným rajčatům a olivám je chuť dostatečně výrazná a vyhnete se tak nejčastější chybě tohoto typu jídla - a to, že je příliš plané. Cuketa dodá potřebnou šťavnatost.
Další častou chybou je také nedostatečné zapečení. Těstoviny chutnají báječně, když jsou pevně spojené vaječnou směsí a dozlatova opečené - ne jen ohřáté. Tak je s pečením neodbývejte. Dobrou chuť!


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.