Bavorské vdolečky

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 45 minut
Vaření: 15 minut
Klasické výborné koblížky, jak je znáte plněné povidly a s tvarohem, nezpomenutelná sladká pochoutka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2283 KJ
sacharidy
101 g
cukry
30 g
bílkovina
14 g
tuky
8 g
draslík
4,211 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
fosfor
410 mg
vápník
292 mg
hořčík
273 mg
sodík
24 mg
cholesterol
21 mg
železo
11 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 100 g cukru krystal
  • 50 g másla
  • 20 g droždí
  • sůl
  • citronová kůra
  • trocha rumu
  • 200 g povidlí
  • 200 g tvarohu (měkký)

Postup:

  1. Z vlažného mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek.
  2. Přidáme mouku, rozpuštěné máslo, špetku soli, lehoučce rumu a citronové kůry a vypracujeme hladké těsto.
  3. Necháme vykynout.
  4. Těsto rozválíme na plát silný 1 cm a vykrájíme z něj kolečka o průměru 5-6 cm (třeba sklenicí na pivo).
  5. Do každého kolečka uděláme malý důlek.
  6. Necháme opět někde na teple vykynout a pak smažíme dozlatova, důlkem dolů v dostatečném množství rozpáleného oleje.
  7. Přendáme na papírový ubrousek, osušíme od oleje.
  8. Nahoru dáme lžičku povidel a měkkého tvarohu, do kterého přimícháme trochu cukru.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.