Rizoto s houbami a čerstvým špenátem

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 120 minut
Vaření: 20 minut
Rýže u nás frčí ve velkém...nejen jako příloha

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2147 KJ
sacharidy
62 g
vláknina
31 g
bílkovina
27 g
tuky
7 g
cukry
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
1,368 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
296 mg
vápník
147 mg
sodík
93 mg
hořčík
93 mg
cholesterol
14 mg
železo
6 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 200 g žampionů
  • hrst sušených hub
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku

Postup:

  1. Sušené houby namočíme cca na 2.hodiny předem.
  2. V hrnci na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené žampiony, namočené houby (bez té vody) a rýži.
  3. To vše chvilku opékáme, přilijeme bílé víno a mícháme do odpaření, poté postupně přiléváme zeleninový vývar.
  4. Jakmile je rýže měkká, přidáme opraný čerstvý špenát, který necháme zavadnout a nakonec přidáme prolisovaný česnek.
  5. Na talíři můžeme ozdobit parmazánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.