Rizoto s houbami a čerstvým špenátem
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2147 KJ
- sacharidy
- 62 g
- vláknina
- 31 g
- bílkovina
- 27 g
- tuky
- 7 g
- cukry
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 1,368 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 296 mg
- vápník
- 147 mg
- sodík
- 93 mg
- hořčík
- 93 mg
- cholesterol
- 14 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 200 g rýže
- 750 ml zeleninového vývaru
- 150 ml bílého vína
- 200 g čerstvého špenátu
- 200 g žampionů
- hrst sušených hub
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
Postup:
- Sušené houby namočíme cca na 2.hodiny předem.
- V hrnci na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené žampiony, namočené houby (bez té vody) a rýži.
- To vše chvilku opékáme, přilijeme bílé víno a mícháme do odpaření, poté postupně přiléváme zeleninový vývar.
- Jakmile je rýže měkká, přidáme opraný čerstvý špenát, který necháme zavadnout a nakonec přidáme prolisovaný česnek.
- Na talíři můžeme ozdobit parmazánem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Domácí pečená banánová granola
Hovězí vývar
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Bramborové knedlíky se škvarkama
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.