Palačinky z červené řepy
marusSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
 - 1008 KJ
 - sacharidy
 - 18 g
 - tuky
 - 15 g
 - bílkovina
 - 6 g
 - nasycené mastné kyseliny
 - 5 g
 - cukry
 - 4 g
 - vláknina
 - 1 g
 - lepek
 - 1 g
 - draslík
 - 293 mg
 - fosfor
 - 128 mg
 - vápník
 - 91 mg
 - sodík
 - 53 mg
 - hořčík
 - 38 mg
 - cholesterol
 - 23 mg
 - železo
 - 1 mg
 
Ingredience
- 250 g červené řepy
 - 450 ml mléka
 - 150 g hladké mouky
 - 6 g prášku do pečiva
 - 2 lžíce oleje
 - 2 vejce
 - 2 stroužky česneku
 - 1/2 lžičky soli
 - 200 g měkkého sýru ( Palouček Lučina apod. )
 - 250 g pomazánkového másla
 - 24 g křenu (čerstvého nastrouhaného)
 - špetku soli
 - pepř
 - 1 lžíce pažitky
 
náplň
Postup:
- Uvařenou řepu uvaříme , necháme vychladnout , rozmixujeme , dáme do mísy a přidáme rozšlehaná vejce, olej, prolisovaný česnek nebo půl lžičky granulovaného, sůl a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
 - Postupně přiléváme mléko a přitom metličkou prošleháváme do hustoty klasického palačinkového těsta.
 - Necháme alespoň půl hodiny odpočinout.
 - Každá mouka jinak saje a pokud by těsto moc zhoustlo ještě přidáme mléko dle potřeby.
 - Než těsto odpočine smícháme sýry s ostatními surovinami, vidličkou vytvoříme hustou hladkou náplň a odložíme do chladu.
 - Na nepřilnavou pánev bez použití tuku dáváme malou naběračkou těsto, které rozetřeme a na teplotním stupni 4 upečeme postupně 12 ks palačinek. Obracíme, když se tvoří bublinky, jde to velmi rychle a lehce.
 - 
Hotové vychladlé palačinky natřeme náplní, stočíme a necháme v chladu ztuhnout - pak se lépe krájí.
 - Podáváme nakrájené na špalíky, se zeleninou nebo salátem.
 
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
          
                  
            Šafránové rizoto
          
                  
            Vepřové sweet & sour
          
                  
            Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.