Vepřové sweet & sour

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Určitě už jste někdy jedli, teď si ukážeme, jak tohle populární sladkokyselé maso připravit jednoduše doma.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1622 KJ
bílkovina
32 g
sacharidy
30 g
tuky
12 g
cukry
10 g
vláknina
2 g
draslík
326 mg
fosfor
145 mg
vápník
90 mg
hořčík
50 mg
cholesterol
32 mg
sodík
28 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové pečeně bez kosti
  • 100 ml rýžového vína
  • 2 polévkové lžíce solamylu
  • vejce
  • trocha sójové omáčky
  • trocha arašídového oleje (popřípadě rostlinný)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • trocha vinného octa
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 200 g ananasu ( čerstvýho )
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Vepřovou kotletu nakrájíme na kostky cca 5 - 6 na porci, osolíme a opepříme.
  2. V misce smícháme vejce se sojovou omáčkou a polovinou solamylu a maso se směsí dobře promícháme a necháme odležet.
  3. Do woku nebo hlubší pánve nalijeme větší množství oleje a necháme rozehřát.
  4. Mezitím nakrájíme zeleninu – mrkev, papriku, cibuli a 2 stroužky česneku, a dáme do misek. Vše kromě česneku krájíme na kousky zhruba velikosti masa tj mrkev na kolečka, papriku na větší kostky, cibuli na plátky a česnek na drobno.
  5. Maso zprudka opečeme a vytáhneme z woku.
  6. Ve stejném oleji orestujeme zeleninu společně s česnekem, který přidáme o něco později.
  7. Vybereme z pánve ven, olej odstraníme z pánve a zasypeme asi lžící třtinového cukru, lžící rajského protlaku a kapkou červeného vinného octa a zalijeme vínem - pokud nemáme rýžové, zvolte nějaké sladší bílé. Necháme pánev odglazovat a víno vyvařit.
  8. Přihodíme ananas nakrájený na kostky. Vrátíme zpět zeleninu i maso, promícháme, dochutíme kapkou sójové omáčky a necháme chviličku povařit. Nakonec vmícháme zbytek solamylu, rozmíchaného v cca 100 ml vody s trochou sojové omáčky.
  9. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží Basmati.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.