Špenátová roláda s mozzarellou

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 18
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
roláda nemusí být sladká

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
421 KJ
sacharidy
7 g
tuky
6 g
bílkovina
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
117 mg
vápník
83 mg
fosfor
80 mg
hořčík
42 mg
cholesterol
36 mg
sodík
16 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 5 vajec
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř
  • 1 lžičku celého pepře
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 80 g čerstvý špenát
  • 200 g mozzarelly

Postup:

  1. Opereme a osušíme listy špenátu, zbavené stopek.
  2. Do mísy oddělíme žloutky a přidáme k nim olej, mléko, sůl, mletý pepř a lehce metličkou prošleháme.
  3. Z bílků ušleháme pevný sníh, promícháme mouku s práškem do pečiva a postupně vmícháme do žloutků střídavě sníh a mouku.
  4. Do těsta přidáme špenátové listy, lehce promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem cca 22 x 35 cm ( některé jsou 25 x 30 cm). Upečeme v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova.
  5. Mezitím nastrouháme nahrubo obě mozzarelly 2 x 100 g.
  6. Na upečený plát, ze kterého jsme uvolnili papír ihned nasypeme mozzarellu, kuličky růžového pepře.
  7. Přesuneme na čistou utěrku a stočíme roládu.

  8. Smotanou roládu v utěrce necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.