Chléb naan

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 4 minut
Celkově: 60 minut
velmi snadná, indická chlebová placka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2185 KJ
sacharidy
51 g
tuky
33 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
bílkovina
9 g
cukry
5 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
733 mg
fosfor
271 mg
vápník
125 mg
hořčík
59 mg
železo
2 mg
sodík
2 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • trochu polohrubé mouky ( na podsypání )
  • 200 g jogurtu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • 1 lžička jedlé sody
  • česnek
  • 100 ml přepuštěného másla
  • 10 g koriandrové natě

Postup:

  1. Do mouky vmícháme jogurt, sůl, cukr, oleje a jedlou sodu.
  2. Vypracujeme těsto, které se může zdát docela lepivé. Necháme půl hodiny přikryté odpočinout.
  3. Těsto rozdělíme na 4 - 8 pokud možno přibližně stejných bochánků - když si namočíme ruce od vody, půjde to lépe.
  4. Z bochánků vyválíme placky - musíme podsypávat těsto moukou, protože se bude lepit.
  5. Placky pečeme krátce a zprudka,z obou stran na suché pánvi do zlatova.
  6. Hotové placky potíráme přepuštěným máslem, do kterého nasekáme česnek a koriandr.
  7. Dají se jíst i samotné nebo jako příloha k různým masovým nebo zeleninovým směsím.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat