Křehké jablečné řezy

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 16
Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut
řezy nebo koláč

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1351 KJ
sacharidy
39 g
tuky
16 g
cukry
14 g
bílkovina
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
draslík
255 mg
fosfor
66 mg
hořčík
36 mg
vápník
36 mg
cholesterol
8 mg
sodík
7 mg

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g tuku (Iva, Omega)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • 1 lžíci octa
  • 120 ml studené vody
  • 8 kusů středně velkých jablek
  • 2 vanilkové pudinky (s příchutí karamel nebo vanilka)
  • 3 vanilkové cukry
  • 1 lžíci rumu
  • 50 g moučkový cukr( k podávání)

Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy spolu s práškem do pečiva, nastrouháme ztužený tuk, přidáme vejce, ocet , vodu a zpracujeme těsto.
  2. Dno i boky plechu s vysokým okrajem nebo dortovou formu, chceme-li kulatý koláč vyložíme papírem na pečení.
  3. Těsto rozdělíme na 3 díly, jeden dáme stranou, ze dvou dílů vyválíme plát a vyložíme jím dno i boky plechu nebo dortové formy.
  4. Nahrubo nastrouhaná jablka promícháme s pudinkovým práškem, 2-3 vanilkovými cukry podle kyselosti jablek a přendáme na těsto do formy.
  5. Zbylou třetinu těsta rozválíme, přendáme a přitiskneme na povrch jablek.
  6. Povrch propícháme vidličkou, aby se při pečení těsto nevyboulilo.
  7. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 ° C asi 40 minut dorůžova.
  8. Po vyndání z trouby potřeme upečený povrch rumem.
  9. Podáváme vychladlé lehce poprášené moučkovým cukrem .

  10. Poznámka: Těsto rozválejte přímo na papíru na pečení, ustřiženém podle velikosti plechu i s boky.
  11. Usnadní to přenášení těsta, které přendáme na plech přímo s papírem.
  12. Horní díl vyválíme na papír jen na velikost dna formy, překlopíme na jablkovou náplň a stáhneme papír.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.