Houbové lasagne

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 35 minut
Celkově: 45 minut
populární těstoviny tentokrát s houbami

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1883 KJ
tuky
31 g
sacharidy
23 g
bílkovina
19 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
fosfor
237 mg
vápník
44 mg
draslík
41 mg
cholesterol
38 mg
hořčík
32 mg
sodík
2 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 400g lasagne
  • 400g houby ( ideálně lesní )
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 100 g parmazánu (strouhaný)
  • 200ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu

Postup:

  1. Houby očistíme a naklrájíme na plátky. V receptu udávám lesní houby, ovšem můžeme použít i hlívu nebo žampiony. Ale lesní houby dodají pokrmu úžasnopu chuť a vůni.
  2. Na lžíci másla je na rozpálené pánvi rychle, dozlatova orestujeme, osolíme, opepříme a odděláme z pánve stranou.
  3. Přidáme ještě kousek másla a hladkou mouku a připravíme si jíšku. Tu zalijeme chladným vývarem, popřípadě vodou(ale vývar je vždy lepší), rozšleháme a necháme provařit nejméně 5 - 10 minut.
  4. Vrátíme zpět houby, přidáme i smetanu a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem a nasekanými bylinkami.
  5. Na dno pekáčku nanaeseme vrstvu houbového ragů, posypeme troškou sýru a položíme plátek lasagní. Vrstva opakujeme až jich máme 5 - 6.
  6. Nahoru ještě nasypeme silnější vrstvu sýra a dáme zapéci do vyhřáté trouby na 170 °C na cca 25 minut. Na posledním pár minut můžeme zvednout teplotu, aby nám lasagne krásně zezlátli.
  7. Podáváme například s malým salátkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat