Hoisin krevety s rýží

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 3 minut
chutná asijská kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
410 KJ
tuky
7 g
sacharidy
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
2 g
sůl
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
404 mg
draslík
268 mg
hořčík
220 mg
vápník
140 mg
sodík
17 mg
železo
8 mg
cholesterol
7 mg
měď
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 10 růžových krevet (čerstvých)
  • 3 lžíce omáčky hoisin
  • 1 lžíce sójové omáčky tmavé
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžičku sezamového semínka
  • stonek jarní cibulky
  • 1 papričku
  1. Růžové krevety jsou již předvařené, odstraníme hlavu, nohy a krunýř (můžeme ponechat ocásek).
  2. Opatrně ostrým nožem nařízneme hřbet a odstraníme střívko, které vypadá jako černá nitka.
  3. Krevety osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme.
  4. V misce promícháme metličkou obě omáčky s vínem a necháme stranou.
  5. Ve Wok nebo jiné pánvi ohřejeme olej na střední teplotu a opečeme krevety po 5 kusech, aby se olej zbytečně moc neochlazoval.
  6. Opékáme cca 1 minutu, když se krevety dělají dlouho stávají se gumovými.
  7. Všechny opečené krevety promícháme s připravenou směsí omáček, posypeme sezamovými semínky, nasekanou zelenou cibulkou a papričkou.
  8. Podáváme s rýží ale hodí se i rýžové nudle, kuskus nebo guinoa.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.