Mandlový dort Caprese

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 30 minut
Vaření: 40 minut
Už jste zkoušeli ;) ?

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3449 KJ
tuky
64 g
sacharidy
47 g
cukry
39 g
mononenasycené mastné kyseliny
22 g
nasycené mastné kyseliny
22 g
bílkovina
12 g
vláknina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
draslík
348 mg
fosfor
265 mg
cholesterol
155 mg
vápník
118 mg
hořčík
102 mg
sodík
33 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 300 g mandlí
  • 250 g kvalitní hořké čokolády
  • 250 g másla
  • 200 g cukru
  • 5 vajec
  • sůl
  • trochu moučkového cukru (na posypání)
  • 200 ml šlehačky (na zdobení)

Nástroje

    Kuchyňský robot / kutr

Postup:

  1. Mandle opražíme a dáme na chvíli do mrazáku vychladnout.

  2. Mezitím rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s máslem.

  3. Vychlazené mandle dáme do robotu nebo do kutru a rozsekáme na drobno. Je důležité nezapnout ho na moc dlouho, mandle by se začaly lepit. Musí zůstat sypké, protože by se hůř rozmíchávaly.

  4. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ze šloutků s cukrem ušleháme hustou pěnu, do které vmícháme rozpuštěnou, částečně vychlazenou čokoládu s máslem.
  5. Stěrkou nebo vařečkou začneme postupně vmíchávat mandle.
  6. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který do těsta opatrně vmícháme až na konec.
  7. Nalijeme do formy na dort, do které jsme ovšem napřed dali pečící papír nebo silikon.
  8. Pečeme na 170 °C 40 - 45 minut.
  9. Dort je hotový, když do něj píchneme špejlí a těsto na ní po vytáhnutí nezůstane nalepeno.
  10. Při podávání posypeme moučkový cukrem a můžeme ozdobit šlehačkou a mátou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat