Parmazánové knedlíčky v kuřecím vývaru
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1285 KJ
- sacharidy
- 34 g
- bílkovina
- 18 g
- tuky
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 881 mg
- fosfor
- 494 mg
- vápník
- 327 mg
- cholesterol
- 145 mg
- hořčík
- 116 mg
- sodík
- 111 mg
- železo
- 9 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 6 lžic strouhaného parmazánu
- 3 vejce
- 4 lžíce strouhanky (čerstvé)
- 2 lžíce hladkolisté petržele
- špetka muškátového oříšku (nastrouhaného)
- sůl
- pepř
- trochu polohrubé mouky (podle potřeby k zahuštění těsta)
- 800 ml kuřecího vývaru
- růžový pepř (na ozdobu)
Postup:
- Kuřecí vývar přivedeme k varu, ochutíme solí a pepřem.
- Mezitím do mísy dáme strouhanku, parmazán, vejce a promícháme.
- Směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a jemně nasekanou petrželkou.
- Ke směsi přisypáváme postupně mouku, aby vznikla hmota na tvarování knedlíčků.
- Nesmí být moc tuhá ale pevná, abychom rukama navlhčenýma studenou vodou mohli udělat knedlíčky.
-
Vložíme je do vařícího se vývaru a když vyplavou nahoru ještě je 2 minuty povaříme.
- Hotovou polévku na talíři ozdobíme růžovým pepřem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Bramborová polévka s houbami
Špagety All Genovese
Bavorské vdolečky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.