Parmazánové knedlíčky v kuřecím vývaru

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 2 minut
opavdu slavnostní polévka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1285 KJ
sacharidy
34 g
bílkovina
18 g
tuky
12 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
881 mg
fosfor
494 mg
vápník
327 mg
cholesterol
145 mg
hořčík
116 mg
sodík
111 mg
železo
9 mg
mangan
3 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 6 lžic strouhaného parmazánu
  • 3 vejce
  • 4 lžíce strouhanky (čerstvé)
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
  • špetka muškátového oříšku (nastrouhaného)
  • sůl
  • pepř
  • trochu polohrubé mouky (podle potřeby k zahuštění těsta)
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • růžový pepř (na ozdobu)

Postup:

  1. Kuřecí vývar přivedeme k varu, ochutíme solí a pepřem.
  2. Mezitím do mísy dáme strouhanku, parmazán, vejce a promícháme.
  3. Směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a jemně nasekanou petrželkou.
  4. Ke směsi přisypáváme postupně mouku, aby vznikla hmota na tvarování knedlíčků.
  5. Nesmí být moc tuhá ale pevná, abychom rukama navlhčenýma studenou vodou mohli udělat knedlíčky.
  6. Vložíme je do vařícího se vývaru a když vyplavou nahoru ještě je 2 minuty povaříme.

  7. Hotovou polévku na talíři ozdobíme růžovým pepřem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.