Kokosovo-ořechové bombičky

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 90 minut
Vaření: 15 minut
cukroví nejen vánoční

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4523 KJ
sacharidy
109 g
cukry
87 g
tuky
64 g
nasycené mastné kyseliny
32 g
polynenasycené mastné kyseliny
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
14 g
bílkovina
9 g
vláknina
7 g
draslík
1,89 g
fosfor
1,194 g
lepek
1 g
hořčík
501 mg
vápník
300 mg
cholesterol
86 mg
sodík
15 mg
mangan
10 mg
zinek
10 mg
železo
9 mg
měď
4 mg
jód
1 mg

Ingredience

    Na linecká kolečka

  • 210 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 1/2 citronu ( šťáva , kůra )
  • Na bombičky potřebujeme dvě různá těsta nepečená

    1. těsto

  • 500 g moučkového cukru
  • 200 g kokosu ( mletý )
  • 6 lžic rumu
  • 100 g másla
  • 2. těsto

  • 300 g ořechů
  • 250 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • 1 lžíci kakaa
  • 3 lžíce rumu.
  • Na polití

  • 100 g hořké čokolády
  • trochu krupicového cukru (na vysypávání formičky)

Postup:

  1. Kolečka upečenme předem.
  2. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, dáme zabalené ve folii na 1 hod do chladu.
  3. Odpočinuté těsto vyválíme na 3 mm, vykrájíme kolečka o průměru 3,5 cm a upečeme dorůžova.
  4. Postupným smícháním surovin vytvoříme jedno bílé a druhé hnědé těsto.
  5. Z každého vytvoříme 90 kuliček.
  6. Do odměrky na kávu, kterou zlehka protáhneme krupicovým cukrem, vtiskneme napřed bílou kuličku a do ní vmáčkneme tmavou kuličku - vyklepneme na plech vyložený papírem a pokračujeme do spotřebování všech kuliček.
  7. Připravené bombičky necháme v chladu ztuhnout.
  8. Předem upečená linecká kolečka pomažeme rybízovou marmeládou a na každé přilepíme ztuhlou bombičku.
  9. Hotové polijeme rozpuštěnou čokoládou, necháme zatuhnout (z čokoládových čoček tuhne velmi rychle) a ještě pomocí lžičky tekutou čokoládou dozdobíme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.