Knedlíčky dim sum

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 10 minut
lákavá chuť dálek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1287 KJ
sacharidy
47 g
bílkovina
14 g
cukry
6 g
tuky
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
182 mg
fosfor
67 mg
cholesterol
31 mg
vápník
26 mg
hořčík
16 mg
sodík
5 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    náplň

  • 200 g kuřecí prsa
  • 6 velkých krevet
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 limetka
  • 2 stonky koriandru
  • 1 jarní cibulka ( zelená část)
  • omáčka

  • 1 lžíce cukru (třtinového)
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1/2 lžičky sezamového oleje (tmavého)
  • chilli
  • těsto

  • 125 g solamylu
  • 50 g hladké mouky
  • 1,5 lžíce slunečnicového oleje
  • 150 ml horké vody

Postup:

  1. Začneme přípravou náplně tak, že 2x pomeleme na masovém mlýnku kuřecí prsa i krevety.
  2. Přidáme rybí omáčku, třtinový cukr, šťávu z půlky limetky, prolisovaný stroužek česneku, nasekaný koriandr a zelený stonek cibulky.
  3. Vše dobře promícháme a necháme odležet v chladu.
  4. Uděláme dresink smícháním všech ingrediencí a necháme odležet.
  5. Na těsto dobře promícháme v misce solamyl a hladkou mouku, přidáme olej a zalijeme horkou vodou, odměřenou přímo z varné konvice.
  6. Rychle promícháme stěrkou, přendáme na pracovní desku a vypracujeme hebké, pružné těsto.
  7. Uchováváme ho zakryté miskou nebo mikrotenem, aby neoschlo.
  8. Postupně oddělujeme malou část těsta, tence rozválíme a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm.
  9. Do každého dáme malou lžičkou náplň, lehce potřeme okraj navlhčeným prstem a vytvoříme požadovaný tvar, vystačí na 50 ks.
  10. Můžeme vytvářet otevřené, které vaříme na páře 8 minut, nebo uzavřené které vaříme ve vodě dokud nevyplavou.
  11. Zavřené lze i smažit na malém množství oleje - osmažíme a ihned podlijeme lžící vody, přiklopíme a zapaříme, jsou výborné.
  12. Knedlíčky podáváme ihned teplé s mističkou omáčky do které jednotlivá sousta namáčíme.

  13. poznámka

  14. Knedlíčky lze zmrazit syrové i hotové.
  15. Plnit se mohou náplněmi- krevetovou, kuřecí nebo jen zeleninovou.
  16. Těsto pod názvem Won Ton lze hotové (kolečka nebo čtverečky ) koupit v asijských prodejnách.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.