Fazole s chorizem

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 3 minut
Vaření: 12 minut
rychle a chutně uvařeno

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2158 KJ
sacharidy
41 g
bílkovina
26 g
tuky
22 g
cukry
14 g
vláknina
13 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
sůl
2 g
draslík
279 mg
fosfor
100 mg
vápník
70 mg
hořčík
35 mg
železo
2 mg
sodík
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 400 g sterilované červené fazole
  • 400 g sterilované bílé fazole
  • 400 g sterilovaných rajčat
  • 200 g chorizo
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 2 snítky tymiánu (čerstvého)
  • 2 snítky oregana
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • chilli paprička
  • 1 lžička cukru

Postup:

  1. Nejprve si všechny suroviny připravíme, neboť uvaříme do 15 minut.
  2. Oba druhy fazolí slijeme a necháme na sítku okapat.
  3. Sterilovaná rajčata jsou lepší než syrová, protože zrají na slunci a jsou plné chuti.
  4. Ve Wok pánvi nebo hrnci na rozpáleném oleji zpěníme nasekanou cibuli a česnek, který nejprve plochým nožem rozmáčkneme.
  5. Přidáme krájené chorizo, opečeme, přisypeme uzenou papriku, kterou necháme rozvonět a chilli dle chuti.
  6. Vmícháme fazole, rajčata, bylinky, sůl, pepř, podle chuti cukr, který zjemní kyselost a zvýrazní chuť a přivedeme k varu. .
  7. Vaříme cca 10 minut, aby se tekutina částečně vyvařila.
  8. Podáváme s čerstvým chlebem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.