Polévka z bedel

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
falešná dršťková

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
729 KJ
tuky
9 g
sacharidy
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
267 mg
fosfor
102 mg
vápník
64 mg
hořčík
36 mg
cholesterol
8 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 300 g bedlí (cca 3.kusy)
  • 1 litr vývaru
  • 3 lžíce sádla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky kmínu (drceného)
  • 1 lžička čubrice
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Bedle očistíme, odstraníme prostředek a nakrájíme na nudličky.
  2. Na 2 lžicích sádla osmažíme jemně nasekanou cibulku.
  3. Přidáme rozmáčknutý 1 stroužek česneku, kmín a nakrájené houby.
  4. Mícháme, aby se nepřichytly a po chvilce zalijeme vývarem, ten může být masový, zeleninový nebo i z kostky.
  5. Přivedeme k varu, snížíme teplo a pomalu vaříme 15 minut.
  6. Na 1 lžíci sádla dáme 1 lžíci mouky a usmažíme světle hnědou jíšku, přidáme papriku a promícháme.
  7. Paprikovou jíškou zahustíme polévku, přidáme prolisovaný zbylý česnek, čubrici a na závěr promnutou majoránku.
  8. Krátce asi 5 minut povaříme a polévku podáváme posypanou pažitkou.

  9. Čubrica směs balkánského koření -základ je mletá sušená saturejka a pískavice.
  10. Používá se při vaření pokrmů z mletého masa, směsi zeleniny, do hustých zeleninových a houbových polévek polévek a ochucení různých pomazánek.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.