Slepičí polévka s domácími nudlemi

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 150 minut
zahřeje tělo i duši

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
894 KJ
sacharidy
42 g
bílkovina
7 g
tuky
1 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
cukry
1 g
vápník
276 mg
draslík
257 mg
fosfor
215 mg
hořčík
129 mg
cholesterol
32 mg
sodík
22 mg
železo
9 mg
zinek
6 mg
mangan
4 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 1 slepice
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 cibule
  • 5 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • špetka mletého zázvoru
  • 100 g nudlí ( domácích)
  • 1 vejce
  • 100 g hladké mouky

Postup:

  1. Očištěnou slepici rozdělíme na čtvrtky, dáme do velkého hrnce s dostatečným množstvím vody.
  2. Přidáme celé koření, sůl, celý česnek, neoloupanou cibuli a přivedeme k varu.
  3. Snížíme teplotu, sbíráme pěnu a polévku vaříme velmi pomalu, jen tak, aby se táhla.
  4. Podle toho jak tuhé má slepice maso vaříme nejméně 2 hodiny.
  5. Pokud nemáme nudle udělané, usušené předem připravíme je než se slepice uvaří.
  6. Na vál prosejeme mouku, doprostřed vyklepneme vejce a nejprve pomocí vidličky, potom ručně vypracujeme nelepivé vláčné těsto.
  7. Pokud je těsto drobivé pokropíme studenou vodou, pokud je lepivé přidáme mouku.
  8. Těsto necháme zabalené ve folii 30 minut odpočinout, vyválíme postupně tenké průsvitné pláty.
  9. Ty necháme proschnout na čisté utěrce asi 30 minut (podle tepla v bytě), nesmí přeschnout, praskaly by.
  10. Pláty nakrájíme na pruhy a ty naskládané na sebe na krájíme nožem na nudličky.
  11. Pokud máme možnost použijeme strojek na vyválení i krájení nudlí, pak je lépe udělat rovnou větší zásobu.
  12. Nudle necháme proschnout, poté je uvaříme v osolené vodě samostatně, scedíme a vkládáme až do hotové polévky, aby se nezakalila.
  13. Po 2 hodině vaření slepice přidáme očištěnou zeleninu a uvaříme na skus.
  14. Pokud je slepice měkká, polévku přecedíme do jiného hrnce a jemně poprášíme zázvorem.
  15. Část masa obereme a pokrájíme do polévky, zeleninu nakráníme na velikost jakou máme rádi.
  16. Polévku podáváme s domácími nudlemi, na talíři posypeme nasekaným libečkem a pažitkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.