Skvělá čokoládová pěna

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Pro milovníky čokolády půjde určitě o TOP záležitost

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2238 KJ
tuky
41 g
sacharidy
31 g
cukry
28 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
bílkovina
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
131 mg
cholesterol
129 mg
draslík
79 mg
sodík
40 mg
vápník
32 mg
hořčík
14 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 200 g čokolády (nejlépe vysoce procentní)
  • 4 vejce
  • 300 ml šlehačky (33 %)

Postup:

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout a potom zašleháme žloutky.
  2. Ušleháme dotuha šlehačku a sníh z bílků a obojí lehce vmícháme do čokoládové směsi.
  3. Měl by nám vzniknout hladký krém (pěna), kterým naplníme skleničky a necháme vychalid.
  4. Vychlazenou pěnu můžeme dozdobit ovoce, mátou a servírujeme.
  5. Uvedené množství je na 4-6 porcí

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat