Špagety Aglio olio a peperoncino
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2108 KJ
- sacharidy
- 59 g
- nasycené mastné kyseliny
- 46 g
- bílkovina
- 16 g
- tuky
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 3 g
- sůl
- 3 g
- draslík
- 1,187 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- fosfor
- 338 mg
- vápník
- 333 mg
- hořčík
- 72 mg
- sodík
- 8 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300g kvalitních italských špaget
- 50 ml olivového oleje extra virgin
- 8 stroužků česneku
- hrst plocholisté petrželky
- 2 chilli papričky
- sůl
- 100 g Pecorino Romano (nebo Parmigiano Reggiano)
Postup:
- Spagety uvaříme dle návodu na obalu. Tj. 6 - 8 minut v osolené vroucí vodě, kterou nešetříme. Čas se může od návodu lišit.
- Na olivovém oleji osmahneme najemno nasekaný česnek s nasekanou chilli papričkou do sklovata.
- Stáhneme z ohně, vhodíme nasekanou petrželku a máme hotovo
-
Dochutíme špetkou soli.
- Na skus uvařené špagety smícháme se směsí a podáváme s nastrouhaným sýrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hrachová polévka s uzeným masem
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Piškotový dort s pařížským krémem
Špagety Aglio olio a peperoncino
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.