Špagety Aglio olio a peperoncino

Martin
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
velmi jednoduchá a rychlá úprava pikantních špaget

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2108 KJ
sacharidy
59 g
nasycené mastné kyseliny
46 g
bílkovina
16 g
tuky
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
3 g
sůl
3 g
draslík
1,187 g
cukry
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
lepek
1 g
fosfor
338 mg
vápník
333 mg
hořčík
72 mg
sodík
8 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300g kvalitních italských špaget
  • 50 ml olivového oleje extra virgin
  • 8 stroužků česneku
  • hrst plocholisté petrželky
  • 2 chilli papričky
  • sůl
  • 100 g Pecorino Romano (nebo Parmigiano Reggiano)

Postup:

  1. Spagety uvaříme dle návodu na obalu. Tj. 6 - 8 minut v osolené vroucí vodě, kterou nešetříme. Čas se může od návodu lišit.
  2. Na olivovém oleji osmahneme najemno nasekaný česnek s nasekanou chilli papričkou do sklovata.
  3. Stáhneme z ohně, vhodíme nasekanou petrželku a máme hotovo
  4. Dochutíme špetkou soli.

  5. Na skus uvařené špagety smícháme se směsí a podáváme s nastrouhaným sýrem.

Chutnalo vám?

Ohodnoťte recept

Přidat
Storno
Přidat