Pstruhové balíčky v pórku

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
ryba je dobrá i dietní

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1816 KJ
bílkovina
37 g
tuky
31 g
mononenasycené mastné kyseliny
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
sůl
1 g
draslík
866 mg
fosfor
527 mg
cholesterol
140 mg
vápník
128 mg
sodík
106 mg
hořčík
90 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g pstruha (lososovitého)
  • 1 pórek
  • trocha červené papriky
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Nakrájíme na 6 proužků, každý osolíme a opepříme zobou stran.
  2. Pórkové listy omyjeme překrojíme podél na 6 pruhů a spaříme vroucí vodou, aby změkly.
  3. Na každý proužek ryby položíme k jednomu kraji kousek papriky, cibulky a svineme.
  4. Takto upravené kousky ovineme pórkem a spíchneme párátkem.
  5. Přendáme do zapékací misky, zakapeme olejem a podlijeme 50 ml vody.
  6. Dáme do trouby předem vyhřáté na 200° C zapéct 15-20 minut.
  7. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem dle chuti.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.