Omáčka Alfredo

Martin
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Omáčka Alfredo - jednoduchá, rychlá omáčka, která vás svou plnou chutí prostě dostane

Ingredience

  • 50 g másla
  • 100 g parmazánu
  • 100 ml smetany
  • 2 česnek
  • sůl
  • pepř

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1127 KJ
tuky
24 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
bílkovina
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
sacharidy
2 g
fosfor
296 mg
draslík
252 mg
vápník
60 mg
cholesterol
47 mg
hořčík
43 mg
sodík
2 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Postup:

  1. Do rendlíku vložíme kousek másla a necháme rozpustit.
  2. Přidáme nasekaný česnek a orestujeme do zlatova - pouze na mírném plameni, aby nezhořkl.
  3. Po chvilce vlijeme smetanu a společně přivedeme k varu.
  4. V okamžiku, kdy se smetana začne pomalu vařit, přidáme nastrouhaný parmazán, odstavíme z ohně a dobře promícháme.
  5. Přidáme čerstvě mletý pepř a špetičku soli. Se solí opatrně, parmazán je docela slaný.
  6. Omáčka je výborná k masu nebo jen k těstovinám.

Uživatelská Hodnocení

Další recepty

Pečené vepřové maso se špenátem
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo
Česnekový krém
Hráškový krém
Losos s listovým špenátem a pečenými bramborami