Omáčka Alfredo

Martin
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Omáčka Alfredo - jednoduchá, rychlá omáčka, která vás svou plnou chutí prostě dostane

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1130 KJ
tuky
24 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
bílkovina
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
sacharidy
2 g
fosfor
310 mg
draslík
296 mg
vápník
63 mg
cholesterol
47 mg
hořčík
45 mg
sodík
2 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 50 g másla
  • 100 g parmazánu
  • 100 ml smetany
  • 2 česnek
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Do rendlíku vložíme kousek másla a necháme rozpustit.
  2. Přidáme nasekaný česnek a orestujeme do zlatova - pouze na mírném plameni, aby nezhořkl.
  3. Po chvilce vlijeme smetanu a společně přivedeme k varu.
  4. V okamžiku, kdy se smetana začne pomalu vařit, přidáme nastrouhaný parmazán, odstavíme z ohně a dobře promícháme.
  5. Přidáme čerstvě mletý pepř a špetičku soli. Se solí opatrně, parmazán je docela slaný.
  6. Omáčka je výborná k masu nebo jen k těstovinám.

Chutnalo vám?

Ohodnoťte recept

Přidat
Storno
Přidat