Vepřové švej ču žou

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
pár kapek chilli oleje dodá správnou chuť

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2957 KJ
sůl
133 g
tuky
48 g
sacharidy
33 g
bílkovina
28 g
mononenasycené mastné kyseliny
19 g
nasycené mastné kyseliny
19 g
cukry
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
3 g
draslík
481 mg
fosfor
201 mg
cholesterol
154 mg
vápník
97 mg
hořčík
45 mg
sodík
41 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 200 g vepřové kýty
  • 1 vejce
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 100 g pórku
  • 200 ml vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • 1 lžíci rýžového octu
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžíce sojové omáčky (světlé)
  • 1 chilli papričku
  • 40 g solamylu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • 80 g sádla
  • 1 lžička chilli oleje

Postup:

  1. Očištěné maso nakrájíme na velmi tenké plátky a mírně osolíme.
  2. Vejce rozmícháme v misce s1 lžící solamylu namočeným v 50 ml vody a do směsi dáme nakrájené mas o.
  3. Misku uzavřeme a protřepeme, aby se maso směsí obalilo.
  4. Na vrstvě rozpáleného sádla (nepoužívat olej) maso osmažíme .
  5. Smažíme po částech, aby se maso nezačalo nedusit.
  6. Maso vyndáme stranou na talíř a sádlo slijeme do kastrolku.
  7. 2 lžíce sádla vrátíme do pánve a něm orestujeme pórek nakrájený na čtverečky
  8. Přidáme špenát, česnek, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  9. Přidáme víno, sojovou omáčku, cukr, ocet, chilli a zahustíme zbytkem solamylu namočeným ve vodě. Povaříme a vrátíme do směsi prohřát maso.
  10. Zakapeme chilli olejem, není nutný ale dodá pokrmu šmrnc.
  11. Podáváme s rýží,

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.