Celerový salát

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Celkově: 15 minut
s pečivem, k rybě nebo na chlebíčkách

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
711 KJ
tuky
12 g
bílkovina
10 g
sacharidy
8 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
3 g
cukry
3 g
draslík
361 mg
fosfor
141 mg
vápník
125 mg
sodík
108 mg
cholesterol
64 mg
hořčík
41 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 350 g celeru
  • 1 červenou papriku
  • 2 vejce
  • 100 g tvrdého sýru (čedar, eidam 45%)
  • 1 cibuli
  • 3 lžíce majonézy
  • 1/2 lžíce hořčice
  • 1/2 citronu
  • špetku cukru
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Očištěný celer nastrouháme do větší misky na jemném slzičkovém struhadle.
  2. Zalijeme citronovou šťávou, aby nezhnědl.
  3. Na stejném struhadle nastrouháme i sýr.
  4. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli a vejce nasekáme najemno.
  5. Přidáme majonézu, hořčici, špetku cukru, pepř a sůl dle chuti .
  6. Vše promícháme a necháme v chladu odležet.
  7. Salát můžeme podávat jen na talířku s pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.