Salát s kozím sýrem a grilovanou hruškou
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2677 KJ
- tuky
- 53 g
- sacharidy
- 26 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 24 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 19 g
- cukry
- 13 g
- bílkovina
- 12 g
- vláknina
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- draslík
- 3,553 g
- fosfor
- 1,999 g
- sůl
- 1 g
- hořčík
- 931 mg
- vápník
- 612 mg
- mangan
- 41 mg
- železo
- 32 mg
- zinek
- 17 mg
- sodík
- 16 mg
- měď
- 8 mg
- jód
- 1 mg
Ingredience
- 1 hlávka ledového salátu
- 100 g kozího sýra
- 1 ks salátové okurky
- 2 ks hrušek
- hrst brusinek
- hrst vlašských ořechů
- 3 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citrónu
- lžička skořice
- sůl
- pepř
Nástroje
-
kontaktní gril
Postup:
- Ledový salát rozdělíme na listy, důkladně jej opereme pod studenou vodou a necháme okapat.
- Jednotlivé listy ručně natrháme na menší kousky.
- Salátovou okurku zbavíme slupky a nakrájíme na půlkolečka.
- Hrušky nakrájíme na cca. půl centimetru vysoké plátky.
- Kozí sýr a brusinky nakrájíme nadrobno.
- Ve větší míse promícháme salát s olivovým olejem a šťávou s citrónu.
- Hrušky opečeme doměkka pod kontaktním grilem. Pokud nemáme gril, můžeme použít sendvičovač, nebo pánev s vlnitým dnem. Na hruškách se tak vytvoří efektní opečené pruhy. 4 plátky hrušky necháme vcelku, zbytek nakrájíme nadrobno.
- Na pánvi zlehka opražíme nasekané vlašské ořechy - rozvine se tak více jejich vůně.
- Servírujeme do misek nebo hlubokých talířů - na vrstvu salátu dáme kousky sýra, zasypeme brusinkami a ořechy a nakrájenými hruškami.
- Osolíme, opepříme a zlehka posypeme skořicí.
- Nakonec aranžujeme plátky hrušky, které ze sálátu vytvoří efektní a chutný předkrm (pokud budete podávat menší porce) nebo regulérní hlavní chod.
- Salát můžete podávat k večeři, nebo v teplém období k obědu. Sklenka vychlazeného bílého vína, vhodného k výrazným sýrům, vám celý zážitek z jídla jen podtrhne.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.