Dýňové noky se šalvějí

Brandyskakuchticka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Jednoduché jídlo, které se k podzimu krásně hodí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1014 KJ
sacharidy
24 g
tuky
13 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
bílkovina
5 g
cukry
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
draslík
346 mg
fosfor
122 mg
vápník
77 mg
cholesterol
68 mg
hořčík
41 mg
sodík
15 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 1 dýně (hokkido)
  • 1 vejce
  • 1 1 / 2 hrnku hladké mouky
  • 1 / 2 lžičky soli
  • pepř
  • hrst šalvěje
  • 60 g másla

Postup:

  1. Omytou dýni nakrájíme na měsíčky a dáme péct na 30 minut při 180 stupních.
  2. Upečenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme vychladnout.
  3. Dýňové pyré smícháme s moukou,vejcem, osolíme, opepříme a zaděláme těsto, ze kterého vytvoříme několik válečku a ty rozkrájíme na noky.
  4. Vzniklé noky vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou.
  5. Na pánvičce rozehřejeme máslo do kterého dáme šalvěj (ta máslo krásně ovoní) a nakonec přidáme noky, které krátce opečeme a ihned servírujeme.
  6. Výborné jsou také pokud si je posypete strouhaným parmazánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.