Tvarohová buchta s čokoládovými kuličkami

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Tvaroh s čokoládou...skvělá kombinace

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1555 KJ
sacharidy
39 g
cukry
23 g
tuky
19 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
bílkovina
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
144 mg
cholesterol
114 mg
fosfor
98 mg
vápník
37 mg
hořčík
27 mg
sodík
23 mg

Ingredience

  • 200g polohrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 125 g másla
  • 1 / 2 prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 500 g tvarohu
  • 160 g moučkového cukru
  • 1 vanilkového pudinku
  • 125 g másla
  • 4 vejce
  • 1 lžička vanilky (mleté)

Postup:

  1. Z polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 2 lžic kakaa, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 125g másla a 2 vajec zpracujeme těsto ze kterého tvoříme kuličky a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Dáme do ledničky a připravíme si tvarohovou hmotu.
  3. Oddělíme bílky od žloutků a žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem.
  4. Přidáme změklé máslo a vyšleháme. Postupně přidáváme tvaroh a pudink.
  5. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
  6. Vzniklou směs nalijeme na kuličky a pečeme při 170°C zhruba 40 minut.
  7. Před podáváním pocukrujeme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat