Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem - nenáročný, chutný pokrm.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2341 KJ
tuky
32 g
sacharidy
31 g
bílkovina
31 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
vláknina
7 g
cukry
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
620 mg
vápník
174 mg
sodík
138 mg
fosfor
127 mg
hořčík
36 mg
cholesterol
32 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g těstovin
  • 200 g vepřového masa
  • 1 brokolice
  • 1 menší květák
  • 1 cibule
  • 200 g sýru gouda
  • 100 ml smetany
  • olivový olej

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě 4 - 6 minut na skus, nebo podle návodu, ale ne úplně do měkka.
  2. Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme.
  3. Cibuli nakrájíme na drobno. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm opečeme do zlatova.
  4. Přidáme maso a společně chvilku podusíme.
  5. Květák a brokolici rozebereme na růžičky. Přidáme k masu, zalijeme smetanou, dle chuti osolíme a krátce povaříme - jen chvilku, abychom brokolici nerozvařili.
  6. Smícháme s uvařenými těstovinami, přemístíme do pekáčku, posypeme sýrem a dáme krátce na vyšší teplotu zapéct.
  7. Podáváme se salátkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat