Losos pošírovaný v zeleném čaji

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
sváteční večeře ...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2293 KJ
bílkovina
40 g
tuky
30 g
sacharidy
26 g
cukry
14 g
trans mastné kyseliny
8 g
sůl
2 g
vápník
436 mg
hořčík
185 mg
fosfor
181 mg
cholesterol
110 mg
draslík
23 mg
železo
15 mg
mangan
10 mg
sodík
4 mg
zinek
1 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 400 g lososa (bez kůže)
  • 2 limetky
  • 3 lžíce medu
  • 20 g zázvoru
  • 1 lžičku pepře (celého)
  • 1 lžička soli
  • lžička mandlí
  • trochu koriandru

Postup:

  1. Do hluboké pánvičky s poklicí dáme vařit 1,5 l vody.
  2. Přidáme šťávu z jedné limety, 2 lžíce medu, zázvor, sůl, pepř a zakryté 10 minut povaříme.
  3. Odebereme 100 ml stranou.
  4. Pánvičku odstavíme, vsypeme do ní čaj a necháme 5 minut vylouhovat.
  5. Vrátíme na plotnu, přivedeme opět k varu a vložíme lososa.
  6. Stáhneme teplotu a pod bodem varu necháme cca 5-6 minut pošírovat, musí zůstat pevný.
  7. Zatím do odebrané části původní várky přidáme ještě šťávu z poloviny druhé limetky a zbytek medu.
  8. Znovu vaříme dokud omáčku nezredukujeme do zhoustnutí.
  9. Lososa opatrně vyndáme např. obracečkou a podáváme s Basmati rýží.
  10. Porce přelijeme omáčkou a obložíme měsíčky zbylé limetky s mandlemi a koriandrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.