Špagety all Arrabiatta

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
lehce pikantní rajčatová omáčka s vůní česneku

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1904 KJ
sacharidy
77 g
bílkovina
16 g
tuky
4 g
vláknina
4 g
cukry
3 g
sůl
2 g
lepek
1 g
draslík
524 mg
fosfor
159 mg
vápník
159 mg
hořčík
32 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 400g špaget
  • 400g rajčat v konzervě
  • 50 g pecorina(na posypání)
  • sůl
  • olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 4 chilli papričky

Postup:

  1. Špagety vhodíme do vařící osolené vody na 6 - 8 minut nebo dle návodu na obalu.
  2. mezitím nakrájíme česnek na tenké plátečky - můžeme i lehce přesekat.
  3. Chilli papričky nakrájíme na kolečka.
  4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a česnek s chilli na něm orestujeme do sklovata. Dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil a nezhořkl.
  5. Nyní vlijeme rajčata, pokud jsme je měli vcelku, vymačkáme z nich šťávu a rajčata přesekáme na menší kousky.
  6. Společně pár minut podusíme, přlijeme šťávu z rajčat, osolíme a opepříme. Pokud jsme měli kvalitní rajčata, není potřeba prakticky více dochucovat.
  7. Uvařené špagety dáme rovnou do hotové omáčky, promícháme a pokud se nám omáčka zdá příliš hustá, nalijeme trochu vody ze špaget.
  8. Servírujeme posypané sýrem pecorino nebo parmazánem.

  9. ps: Italská kuchyně je poměrně jednoduchá, ovšem je nezbytné používat kvalitní suroviny. Pokud totiž dáte do omáčky jen česnek, olej a sterilovaná rajčata, omáčka bude chutnat právě tak, jak budou dobré a kvalitní tyto suroviny. Z plechovky rajčat za deset korun, se vám dobrá omáčka určitě nepodaří.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat