Karotkový krém se zázvorem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Bomba plná vitamínů, ideální polévka nejen pro podzimní nachlazení.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1088 KJ
tuky
19 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
sacharidy
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
4 g
vláknina
2 g
bílkovina
2 g
draslík
417 mg
vápník
90 mg
fosfor
57 mg
sodík
49 mg
cholesterol
30 mg
hořčík
27 mg
mangan
3 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 0,7 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetana
  • 50 g másla
  • 1 větší cibule
  • 8 karotek
  • 30 g strouhaného zázvoru
  • olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř
  • zelená petrželka

Postup:

  1. Mrkev nakrájíme nahrubo, cibuli na drobno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a polovinu másla, opečeme napřed mrkev do zlatova, následně přidáme cibuli – tu opečeme do sklovata a nakonec přidáme zázvor, společně osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem a u vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme, dle chuti osolíme a přidáme mletý bílý pepř.
  3. Na závěr do polévky nalijem na zjemnění smetanu a přidáme i zbylou polovinu másla.
  4. Ozdobíme třeba nasekanou zelenou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.