Butterfish s fenyklem a rajčaty

Martin
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut

Ingredience

  • 500 g butter fish (máslové ryby)
  • 2 cibule fenyklu
  • 2 rajčata (popřípadě konzervovaná rajčata)
  • 1,5 dcl bílého vína
  • 20 ml Olivového oleje
  • 20 g másla
  • 1 kávová lžička třtinového cukru
  • Sůl
  • Pepř

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1276 KJ
sůl
89 g
bílkovina
21 g
tuky
19 g
sacharidy
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
draslík
130 mg
vápník
53 mg
cholesterol
38 mg
fosfor
30 mg
hořčík
29 mg
sodík
11 mg
železo
2 mg

Postup:

  1. Filet z máslové ryby, bez kůže, nakrájíme na čtyři stejné porce, osolíme opepříme a necháme chvilku odpočinout.
  2. Mezitím rozpálíme gril nebo grilovací pánev na středním ohni
  3. Rybu položíme na pánev a opékáme do zlatova. Asi po 4-5 minutách obrátíme a stejnou dobu pečeme z druhé strany. Pečeme bez tuku!!

  4. Fenykl nakrájíme na měsíčky a na středním ohni na pánvi opékáme do zlatova. Podlijeme vínem a necháme úplně vyvařit.
  5. Mezitím rajčata, pokud používáme čerstvá, zblanšírujeme a oloupeme, semínka vybereme.
  6. Dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve. Společně ještě chvíli podusíme, než fenykl změkne.
  7. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
  8. Hotovou rybu přelijeme rajčatovou omáčkou s fenyklem a podáváme ideálně s bramborovou kaší

Uživatelská Hodnocení

Elena
2016-12-30 13:08:35

Další recepty

Tartiflette
Pečená paprikovo rajčatová polévka
Zeleninové špízy se šunkou
Stifado
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary