Vepřové s pórkem a mrkví

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
luxusní obídek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
584 KJ
sůl
83 g
bílkovina
14 g
sacharidy
7 g
tuky
5 g
cukry
1 g
vláknina
1 g
draslík
523 mg
fosfor
148 mg
vápník
50 mg
hořčík
34 mg
cholesterol
33 mg
sodík
24 mg
železo
2 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 g vepřové kýty
  • 3 pórek (kusy)
  • 4 mrkve
  • 20 g zázvoru (strouhaného)
  • 3 stroužky česneku
  • chilli
  • 4 lžíce sójové omáčky (tmavé)
  • 1 lžíce oleje (slunečnicového)

Postup:

  1. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno a dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, chilli dle chuti a to vše smícháme se sójovou omáčkou.
  2. Omyté maso nakrájíme (nejlépe) na nudličky a přidáme do mísy s marinádou. Vše pořádně promícháme a necháme v lednici chvíli odležet.
  3. Očištěný pórek přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka ;-) Očištěnou mrkev můžeme nakrájet na drobnější nudličky nebo můžeme nastrouhat nahrubo.
  4. V hluboké pánvi (nejlépe wokové) rozpálíme olej na kterém orestujeme mrkev a pórek. Vyndáme z pánve.
  5. Do pánve dáme maso i s marinádou a zprudka opékáme zhruba 10 min, poté přidáme pórek s mrkví a promícháme.
  6. Vepřovou směs podáváme nejlépe s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat