Kuřecí koktejl

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 50 minut
Různých druhů kuřecích koktejlů je nespočet, zde je můj oblíbený se zeleninou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1182 KJ
tuky
23 g
bílkovina
20 g
sacharidy
7 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
draslík
80 mg
cholesterol
43 mg
fosfor
31 mg
vápník
25 mg
hořčík
16 mg
sodík
8 mg

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 1 červená cibule
  • 100 g mraženého hrášku
  • 100 g majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 kávová lžička worchesteru
  • 1/2 lžíce hořčice
  • 1 kávová lžička kečupu (ideálně domácí)
  • sůl
  • bílý pepř
  • olivový olej
  • šťáva z citronu

Postup:

  1. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, na pár kapkách oleje opečeme na pánvi z obou stran a dáme dopéct do trouby na 170°C 8 - 10 minut.
  2. Podlejeme trochou vody.
  3. Mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi, na které jsme předtím opékali maso, velmi krátce opečeme, přidáme výpek z kuřete, opět velmi krátce povaříme a necháme vychladnout.
  4. Cibuli nakrájíme na drobno a necháme syrovou.
  5. Hrášek pouze propláchneme teplou vodou a necháme povolit.
  6. V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou, přidáme kečup, hořčici, worchester, citronovou šťávu, sů a pepř a necháme chvilku odležet.
  7. Mezitím si vychladlé kuře nakrájíme na malé kousky, smícháme v misce s vychladlou zeleninou, hráškem, cibulí a připraveným dresingem.
  8. Necháme aspoň půl hodiny v lednici , aby se chuť propojila a můžeme podávat.
  9. Koktejlem se dají naplnit různé druhy zeleniny, třeba rajče nebo okurek, nebo se může podávat jen s listovým salátkem či pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat