Buchta tchýně Jaruny

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Pro ty, kteří nemají rádi

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1848 KJ
sacharidy
54 g
cukry
25 g
tuky
21 g
bílkovina
7 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
361 mg
fosfor
175 mg
vápník
130 mg
hořčík
59 mg
cholesterol
54 mg
sodík
52 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl mléka
  • 50 g pudinku (čokoládový)
  • 500 ml mléka
  • 3 zakysané smetany
  • 1 skořicový cukr

Postup:

  1. Do mísy dáme cukru, vejce, mléko, oleje a vše zamícháme. Pak do mokré směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva a těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku.
  2. Čokoládový pudink uvaříme dle návodu a ihned nalijeme na těsto a dáme péct na 180 stupňů zhruba na 25-35 minut. Necháme mírně vychladnout.
  3. Na teplou (ne horkou) buchtu rozetřeme zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.
  4. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat