Avokádový krém

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Celkově: 10 minut
snídaně, svačina nebo pohoštění

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1030 KJ
tuky
23 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
5 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
sacharidy
3 g
vláknina
1 g
draslík
511 mg
fosfor
101 mg
vápník
76 mg
hořčík
55 mg
cholesterol
12 mg
sodík
2 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 avokádo
  • 1 citron
  • 125 g Lučiny
  • 15 g másla
  • špetka pepře
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • trocha chilli (drcené)

Postup:

  1. Avokádo rozpůlíme, do pecky (není tvrdá) zasekneme nůž a pootočením pecku snadno vyndáme.
  2. Lžící podebereme vnitřek a vyndáme ze slupky.
  3. Vidličkou avokádo důkladně rozmačkáme (nebo rozmixujeme), ihned zakápneme citronem, aby nezčernalo.
  4. Přidáme lučinu, změklé máslo, prolisovaný česnek dle chuti, sůl, pepř a špetku chilli.
  5. Promícháme nebo promixujeme.
  6. Podáváme v mističce ozdobené listem salátu, cherry rajčátkem s opečeným toastem.
  7. Nebo namažeme a ozdobíme plátky opečeného tmavého pečiva.
  8. Poznámka
  9. Pecku z avokáda nevyhazujte obsahuje mnohem zdravější látky než dužina.
  10. Posiluje imunitu, snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol, zlepšuje funkci jater, žlučníku, slinivky i střev.
  11. Pomáhá proti zánětům a bolestem.
  12. Obsahuje i výkonné antioxidanty , vápník, hořčík a další prospěšné látky.
  13. Dá se lehce nastrouhat na obyčejném struhadle a usušit.
  14. Můžete potom používat do salátů, na ozdoby a přidat do hotových jídel.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat