Carpaccio z hovězí svíčkové
MartinSložení porce
    hodnoty jsou pouze orientační  
  - energie
 - 1619 KJ
 - bílkovina
 - 39 g
 - tuky
 - 23 g
 - nasycené mastné kyseliny
 - 12 g
 - mononenasycené mastné kyseliny
 - 5 g
 - sacharidy
 - 4 g
 - fosfor
 - 593 mg
 - draslík
 - 292 mg
 - sodík
 - 104 mg
 - vápník
 - 98 mg
 - hořčík
 - 85 mg
 - cholesterol
 - 34 mg
 - železo
 - 7 mg
 - zinek
 - 6 mg
 - mangan
 - 1 mg
 
Ingredience
- 200 g hovězí svíčkové
 - 100 g parmazánu
 - hrst rukoly
 - mořská sůl
 - čerstvě mletý pepř
 - olivový olej
 - citron
 - snítka bazalky
 
Postup:
- Ze svíčkové nakrájíme co nejtenčí plátky, mezi dvěma kousky fresh folie neboli kuchyňské folie je bokem paličky nebo třeba i lahví od piva :) - hlavně nečím s hladkým povrchem - rozklepeme co nejvíc do tenka. Ne příliš silně, ať je úplně nerozbijeme.
 - Pomocí širokého nože je přemístíme na talíř, jeden vedle druhého.
 - Osolíme, opepříme - ideálně z mlýnku.
 - Lehce posypeme parmazánem a můžeme ozdobit třeba rukolou (hnízdo vytvoříme s pomocí pár kapek olivového oleje, který přimícháme do rukoly a trochu jak sněhovou kouli, ovšem nemačkat) a citronem.
 - Hotové carpaccio pokapeme olivovým olejem, do kterého nasekáme bazalku.
 - Podáváme s bílým pečivem.
 
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
                  
            Tartar z lososa
          
                  
            Burgundské hovězí
          
                  
            Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
          
                  
            Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
          
              
      Vyžadován uživatelský účet
  
    Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.  
  Děkujeme za Váš komentář
  
        Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
        Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
        Zabere to jen chvilku.
      
    Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
  
        Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
        účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
        se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.