Trhané vepřové maso s fazolemi
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 6732 KJ
- sacharidy
- 151 g
- bílkovina
- 92 g
- tuky
- 60 g
- vláknina
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 21 g
- cukry
- 10 g
- sůl
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 393 mg
- fosfor
- 136 mg
- vápník
- 103 mg
- cholesterol
- 96 mg
- hořčík
- 42 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 800g vepřová krkovice
- 400g černé fazole
- 300g rajčata drcená
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 200g cheddar
- 1 lžíce římského kmínu
- 3 chilli papričky
- sůl
- pepř
- 100g zakysaná smetana
- 8ks kukuřičné tortily shell
- 1 lžíce oleje
- 1 svazek čerstvého koriandru
Postup:
- Krkovici osolíme, opepříme, posypeme římským kmínem a na oleji opečeme vcelku ze všech stran do zlatova.
- 2 stroužky česneku nasekáme na drobno,vetřeme jej do krkovice, maso zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C na 3 - 4 hodiny. Záleží na velikosti masa, může to 2 trvat i déle, pak se musí nechat dopéci.
- Mezitím si dáme vařit fazole, které jsme si nechali min 4 hodiny namočené ve studené vodě. Uvaříme je do měkka.
- Do pánve, ve které jsme opékali maso, vhodíme zbytek římského kmínu,nakrájenou cibulku, zbytek česneku a a nasekanou chilli papričku a opečeme do zlatova.
- Přidáme uvařené fazole, zalijeme drcenými rajčaty a krátce podusíme.
- Osolíme, opepříme, posypeme strouchaným cheddarem a dáme zapéci do trouby do zlatova.
- Hotové maso natrháme na kousky, a plníme společně s fazolemi do rozpečených kukuřičných tortil.
- Ozdobíme zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.