Trhané vepřové maso s fazolemi

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 240 minut
žhavá chuť šťavnatého masa v křupavé tortile

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
6732 KJ
sacharidy
151 g
bílkovina
92 g
tuky
60 g
vláknina
21 g
nasycené mastné kyseliny
21 g
cukry
10 g
sůl
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
393 mg
fosfor
136 mg
vápník
103 mg
cholesterol
96 mg
hořčík
42 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
sodík
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 800g vepřová krkovice
  • 400g černé fazole
  • 300g rajčata drcená
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200g cheddar
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 3 chilli papričky
  • sůl
  • pepř
  • 100g zakysaná smetana
  • 8ks kukuřičné tortily shell
  • 1 lžíce oleje
  • 1 svazek čerstvého koriandru

Postup:

  1. Krkovici osolíme, opepříme, posypeme římským kmínem a na oleji opečeme vcelku ze všech stran do zlatova.
  2. 2 stroužky česneku nasekáme na drobno,vetřeme jej do krkovice, maso zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C na 3 - 4 hodiny. Záleží na velikosti masa, může to 2 trvat i déle, pak se musí nechat dopéci.
  3. Mezitím si dáme vařit fazole, které jsme si nechali min 4 hodiny namočené ve studené vodě. Uvaříme je do měkka.
  4. Do pánve, ve které jsme opékali maso, vhodíme zbytek římského kmínu,nakrájenou cibulku, zbytek česneku a a nasekanou chilli papričku a opečeme do zlatova.
  5. Přidáme uvařené fazole, zalijeme drcenými rajčaty a krátce podusíme.
  6. Osolíme, opepříme, posypeme strouchaným cheddarem a dáme zapéci do trouby do zlatova.
  7. Hotové maso natrháme na kousky, a plníme společně s fazolemi do rozpečených kukuřičných tortil.
  8. Ozdobíme zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat